Datum: 20.9.2022 20:35:05 - Rubrika: Zanimivosti
Najavite se k sosedom na večerjo
Ste se kdaj vprašali, kaj kuhajo sosedje, in si zaželeli, da bi se jim najavili na kosilo? Predstavljamo vam način, kako to storiti.
Več milijonov ljudi uporablja spletno stran Airbnb.com, kjer lahko najameš stanovanje kjerkoli na svetu. Mnogim je taka vrsta turizma bolj všeč, ker živiš enako, kot domačini in tako še bolje spoznaš oddaljene kraje. Hotelirji nad takim najemanjem stanovanj seveda niso navdušeni, zdaj pa mrščijo obrvi še gostinci, ker se uveljavlja nova spletna senzacija: Airbnb za prehrano.

Vzemimo primer. Dopoldan ste šli v gozd na sprehod in povsem nehote nabrali ogromno gob. Radi bi pripravili okusno večerjo, a toliko hrane cel teden ne bi mogli pojesti. Zato na spletu objavite povabilo na rižoto z gobami in domačim vinom, pripišete še ceno ... To je tako, kot če bi povabili prijatelje, ki bi vam za prijeten večer tudi plačali.

Turisti so nad takim načinom druženja in okušanja lokalnih kulinaričnih specialitet navdušeni, sklepajo se nova poznanstva, večerja pri nekomu doma pa je neprimerno večje doživetje, kot posedanje v gostilni.

Seveda ni treba, da ste turist. Lahko ste le radovedni in v svojem kraju širite krog prijateljev. Hkrati je to tudi priložnost za zaslužek, druženje pa je še vedno na prvem mestu.

Kje najti ponudbo domačih kosil?

Spletnih strani s ponudbo kulinaričnih doživetij je kar nekaj. Poglejte na EatWith, Cookening, Feastly, Plate Culture, Vayable pa ponuja še pestrejši nabor druženja (skupne sprehode, vodenje po lokalnih trgovinah, znamenitostih, nočnem življenju ...).

Še cene. Tipične cene večerij se gibljejo med 10 in 70 evrov.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021