Datum: 19.10.2021 18:55:03 - Rubrika: Dobro je vedeti
Napitki za razstrupljanje, ki jih lahko pripravite nocoj
Ljudje marsikaj pojemo, zato je dobro, da razmišljamo tudi o tem, kako te strupe spraviti iz telesa. Preberite in presenečeni boste, kako je to enostavno ...
Začnimo s pripravo. Najboljši razstrupljevalec je voda. Če vodi dodate nekaj stvari, lahko razstrupljanje močno pospešite, poleg tega pa dobi tako obogatena voda boljši okus. Napitek za razstrupljanje vedno pripravljajte zvečer in ga čez noč pustite v hladilniku.

Voda z jabolkom in cimetom
Stimulira delovanje celotnega telesa, še posebej razdraži, prijetno razdraži čutila. Jabolko že samo po sebi vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Pri pripravi napitka vam ni treba pretiravati s količinami. Ena palčka cimeta je dovolj za liter vode in eno jabolko. Jabolko naj bo narezano na tanke krhlje.

Voda s kumarico, limono in meto
Kumarice so odlično sredstvo za zadrževanje vode in zelo pomagajo, da telo ne dehidrira. Limona uravnava delovanje prebavnega trakta. Limeta v konkretnem primeru služi le kot povezovalni element med kumarico in limono (beri: ublaži oba okusa). Mešalno razmerje v tem primeru je, da na tri litre vode dodate tri limone narezane na tanke rezine, pol srednje velike kumarice prav tako na tanko narezane in 10 listov sveže limete. Še sami boste težko verjeli, kako prijeten napitek nastane iz tega.

Voda z grenivko
Če želite očistiti telo in pri tem še malo shujšati, pripravite napitek iz grenivke. V liter vode dajte tri na krhlje narezane grenivke, za bolj sladek okus pa lahko dodatek še mandarino. Mandarina je pomembna tudi zato, ker uravnava nivo inzulina, stabilizira nivo sladkorja v krvi in pospešuje izgorevanje maščob. Grenivka ima veliko vitamina C, ki krepi imunski sistem, hkrati pa pospešuje izgorevanje maščob v energijo. Če si boste tak napitek privoščili na tešče in po njem vsaj pol ure nič jedli, do shujševalni efekt še večji.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021