Datum: 5.9.2021 19:53:34 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj narediti, da vreme ne bo vplivalo na vaše zdravje?
Ste med polovico Zemljanov, ki je vremensko občutljivih? Ko se bliža hitra sprememba vremena, že vnaprej veste, da to ne bo dobro za vas, a ne veste kaj storiti?
Hitre temperaturne spremembe, spremembe v pritisku in vlagi, vse to tudi vpliva na vaše zdravje. Z leti pa ta občutljivost le še narašča. Ker je vreme jeseni in spomladi precej nestanovitno, ima veliko ljudi težave s tem. Vendar, ali ste vedeli, da lahko s pametno prehrano simptome močno omilite?

Zelenjavna juha
Poletje ni ravno čas za juhe, je pa zato jesen. Zelenjavna juha ima namreč vse hranljive snovi zelenjave, ki jo uporabite, poleg tega pa ogreje telo in ga hitro napolni z energijo. Ko pride do naglih atmosferskih sprememb, mora tudi telo hitro reagirati.

Gobe in gozdni sadeži
Gozdni sadeži, še posebej gobe, ugodno vplivajo na krvni obtok in izravnavajo pritisk. To velja tako ob nenadnem padcu temperature, kot tudi hitrem dvigu. Telo se mora tudi čez dan večkrat prilagajati, zato je dobra prekrvavitev ključnega pomena. Če vas rado zebe v noge, ali roke, potem jejte več gozdnih sadežev, tudi rozin ...

železo
železo skrbi, da imajo celice dovolj kisika. Pomanjkanje železa pomeni, da ste hitreje utrujeni, pogosteje lačni, poleg tega pa še nejevoljni in brez moči. Največ železa, ki se na hitro aktivira v telesu, najdete v peteršilju, čebuli, grahu in bučnih semenih.

Voda
Daleč najboljši blažilec vremenskih sprememb je voda. Vremenska občutljivost je večja, če je telo dehidrirano. Najpreprosteje bi bilo, da pred vremensko motnjo spijete liter, ali dve vode, a od tega ne bi bilo veliko koristi, ker bi višek vode stekel v debelo črevo. Piti morate počasi in konstantno več ur. Zelo pomembno je, da se držite nekaj pravil, ki jih najdete v naslednjih prispevkih:
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021