Datum: 13.10.2021 10:57:52 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ustavite izpadanje las
To, s čimer so se moški že davno sprijaznili, je najhujša ženska nočna mora - Kaj jesti, da ustavite izpadanje las? Velja za oba spola.
Losos in tuna
Losos in tuna sta bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, ki najbolje ustavlja izpadanje las. Enake pozitivne učinke imajo tudi orehi in brstični ohrovt.

Špinača
Špinača vsebuje veliko mineralov, vitaminov in antioksidantov, ki pospešujejo rast las. Poleg tega dajo koži sijaj, regulirajo prebavo in so dobri za oči in kosti.

Jajca
So zelo dober vir zdravja in vsebujejo vrsto esencialnih aminokislin, ki dvigujejo nivo dobrega holesterola, kar je dobro tudi za lase.

žitarice
Čeprav večina žitaric vsebuje gluten, ki je slab za prebavo, pa ta isti gluten izboljšuje imunski sistem in krvi pritisk, hkrati s tem pa tudi ohranja lase čvrste in prožne.

Hrana s cinkom
Prvi znak pomanjkanje cinka je izpadanje las in trepalnic. Največ cinka najdemo v školjkah, orehih, govejem mesu in jajcih.

Stres
Za na konec smo pustili enega najpogostejših vzrokov izpadanja las pri ženskah. Hiter tempo življenja se namreč najbolj pozna prav pri laseh. Če primerjamo zvezdnice izpred 50 let, boste hitro ugotovili, da so takrat ženske imele bujnejše lase, kot danes. res je, da so bili takrat drugi časi, ko je bil v modi volumen lasišča, danes pa zvezdnice vlagajo energijo v to, na kar lahko vplivajo - na velikost oprsja in zadnjice.

Prav lahko se zgodi, da bodo ženske prihodnosti prav tako brez las, kot moški ...
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021