Datum: 11.9.2021 10:50:16 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj ne znate piti vode?
Tako kot obstajajo pravila kako in kdaj jesti hrano, obstajajo tudi pravila kako, kdaj in koliko vode popiti
1. Karkoli pijete, ali jeste, to delajte sede. Če pijete stoje, bodo vaše trebušne mišice napete, voda pa ne bo dosegla namena, kot bi ga morala.

2. Pri pitju je pomembno, da delate majhne požirke in pazite na normalno dihanje. Pitje na dušek je lahko šok za želodec (še posebej, če pijete velike količine), kar povzroča bolečine in krče, pa tudi hrana ni dobro prebavljena.

3. Če popijete preveč vode, ta steče skozi prebavni trakt in zato pogosteje hodite na stranišče. Drugega posebnega učinka ni, saj telo odvečne tekočine ne absorbira.

4. Mlačna voda je boljša od hladne. Pravzaprav je topla voda še boljša od mlačne. Hladna voda namreč ustavi procese presnove. Najbolje je, če ima voda sobno temperaturo.

5. Med obedom ni dobro piti vode, je pa na koncu vedno dobro narediti požirek, ali dva. Najbolje razmerje je, da vaš želodec napolnite 50 % s hrano, 25 % z vodo, 25 % pa naj ostane prazno.

6. Pijte, ko ste žejni, ker to pomeni, da znate prisluhniti svojemu telesu. Če pijete kar tako, iz navade, ali zaradi diete, boste izgubili občutek za žejo, kar pa ni dobro za primere, ko vode ne boste imeli ob sebi.

7. Piti morate več, če imate suha usta, ali urin temne barve (seveda, če to ni posledica kakšne hrane). V takih primerih morate piti več in pogosteje. Če znakov dehidracije nimate, bodite previdni pri obremenjevanju ledvic.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021