Datum: 3.8.2021 18:28:07 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako zdrava so antibakterijska mila?
Nekatera antibakterijska mila lahko povzročijo hude hormonske motnje. Med testi na živalih so jih. Kaj pa pri ljudeh?
Na trgovskih policah je veliko antibakterijskih mil, ki jih mnogi zelo radi uporabljajo. Ameriška agencija za hrano in zdravila je med prvimi opozorila, da omenjena mila nimajo samo pozitivnih učinkov, pač pa se lahko pojavijo tudi bistveno večje težave. Zato so vsem proizvajalcem dali čas do konca leta 2014 (torej še nekaj mesecev), da s testi dokažejo, da so njihova mila varna za uporabo in, da imajo več pozitivnih, kot negativnih lastnosti.

Dejstvo namreč je, da smo se ljudje navadili živeti z bakterijami, nekatere med njimi celo potrebujemo, da nas varujejo pred vsiljivci. Preveč antibakterijskih sredstev lahko prizadane imunski sistem, pade nam odpornost proti zdravilom, najpogostejše pa so alergije in drobne spremembe na koži, ki nam jasno povedo, da moramo menjati milo. Najhujša stvar, ki se lahko primeri ob redni in dolgotrajni uporabi tovrstnih mil, je reakcija telesa in reakcija hormonskega sistema. Testi na nekaterih živalih so namreč pokazali zaskrbljujoče rezultate., testov na ljudeh pa ni.

Čeprav časa do konca leta ni več veliko, večina proizvajalcev še vedno ni predložila rezultatov znanstvenih raziskav. Večina se namreč naslanja na laboratorijske ugotovitve, ki so neoporečne, o dejanskem vplivu na kožo po dolgotrajni uporabi, pa nič.

Dokler se stvari na tem področju ne razjasnijo, bodite previdni pri uporabi, predvsem pa poskusite vsake 3 mesece menjati znamko mila. Tako boste hitro ugotovili, katero milo vam ustreza. In ne sekirajte se preveč, če katero milo ni antibakterijsko. Z rednim umivanjem boste naredili več koristi ...
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021