Datum: 28.7.2023 14:56:16 - Rubrika: Zdravje, lepota
Čudežno zdravilo, ki premaga raka, je ...
Pice so zelo nenavadna živila, ki znanstvenike že dolgo begajo - lahko so super živila, lahko nevarna za zdravje, a očitno imajo v sebi nekaj, kar premaguje raka toda kaj?
Pice imajo veliko beljakovin, kalcija, veliko olja, ki absorbira ogljikove hidrate ... Na prvi pogled je to res zdrava hrana, še posebej za mlade, ki nimajo radi zelenjave. Še največ je dobijo prav s picami. Da so pice lahko superživila, smo pred časom pisali v prispevku 10 najbolj presenetljivih superživil, kjer pa smo upoštevali samo nutricistične podatke posameznih živil. Vendar pa se v picah skriva še nekaj: karvakrol.

Karvakrol je namreč sestavina, ki rakastim celicam pošlje signal za samouničenje. Zakaj samo rakastim celicam, ki poslušno izpolnjujejo ukaz, še ni raziskano, vemo pa, da se največ karvakrola skriva v origanu, še posebej v origanovem olju. No, pa tudi tu moramo biti natančni, ker ima divji origano 80 % več karvakrola.

Dr. Supriya Bavadekar iz univerzitetnega kliničnega centra Long Island v New Yorku v ZDA se je s proučevanjem origana veliko ukvarjala in dodaja, da ima origanovo olje eno veliko prednost - je povsem naravno in zato nenevarno za zdravje. Poleg tega je običajno na picah veliko paradižnika, torej tudi likopena, ki je druga najbolj zaželena sestavina v boju proti raku, pa se lahko izkaže, da bo običajna pica postala celo zdravilo.

In še nekaj: origanovo olje je bilo z začetku 20. stoletja priljubljeno in razširjeno ljudsko zdravilo. Zaradi antibakterijskih lastnosti so z njim zdravili glivična obolenja, gripo, prehlade, pomagal je pri krepitvi imunskega sistema ... Origanovo olje izredno učinkovito ubija več kot 30 vrst bakterij, ki so človeku najnevarnejše (kandido, salmonelo, več vrst kožnih gljivic). Če se sprašujete, zakaj je origano izginil iz domačih lekarn, bi morali to vprašanje nasloviti na farmacevte. Natančneje: njihove pogoltne lastnike.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021