Datum: 23.7.2023 19:55:41 - Rubrika: Zdravje, lepota
Usta so ogledalo zdravja
Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, lahko iz svojih ust marsikaj razberete. Le dovolj pozorni morate biti ...
Izsušeni kotički ust
Če imate čez dan pogosto suhe kotičke ust, potem je to lahko znak povišanega sladkorja v krvi. Če se to pojavlja občasno, potem morate paziti na prehrano, če pa vse to spremlja vonj po acetonu, pa je velika verjetnost, da imate sladkorno.

Brazde na jeziku
Če ima vaš jezik veliko močnih brazd, potem je to skoraj zagotovo znak pomanjkanja vitamina B, kar pomeni, da pijete premalo vode in preveč sladkih pijač. Namesto sokov pijte mineralno vodo (ne več kot kozarec, ali dva), še raje pa sodo bikarbono. Sicer pa pomanjkanje vitamina B lahko pripelje do raznih kožnih vnetij, utrujenih oči in bolezni oči, kronične utrujenosti, težave s koncentracijo in nenazadnje vnetja sluznice in kopice želodčnih težav.

Obarvan jezik
Če čez dan jeste rdečo peso, ali borovnice, vas ni treba skrbeti. Če pa je vaš jezik zjutraj na tešče izrazito bele barve, pa je to lahko znak težav s presnovo (jetra, ledvice). Če je jezik temne barve, se lahko za tem skrivajo težave s pljuči. V vsakem primeru pa, če imate na jeziku kakršnokoli oblogo, je lahko to znak, da imate preveč mikrobov v ustni votlini in so lahko vaša usta glavni vir okužbe za želodčne, ali črevesne bakterije. Rešitev za slednje je samo ena: čim prej k zobozdravniku.

Izsušene ustnice
Če imate vsako jutro posušene ustnice, je to lahko razlog, da jeste premalo raznolike hrane. že kos polnozrnatega kruha lahko izboljša vaše težave. Če pa se vam zjutraj naredi temen suh sloj na ustnicah, je to skoraj zagotovo znak pomanjkanja kisika v krvi, kar je lahko tudi znak rahlega popuščanja srca, ali pa vsaj pomanjkanja telesne aktivnosti.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021