Datum: 29.6.2023 10:53:13 - Rubrika: Dobro je vedeti
Katera je boljša: mineralna ali navadna voda?
Če ste mnenja, da je mineralna voda boljša od navadne, potem ne poznate vseh lastnosti gaziranih pijač.
Navadna voda je edina stvar na svetu, ki nima kalorij in je lahko popijete kolikor vas je volja, pa se ne boste zredili. Pri mineralnih vodah, vodah s sodavico oziroma obogatene s CO2 pa slika ni tako jasna.

Problem navadne vode je, da ima "dolgočasen" okus, ki pa ga lahko obogatimo že z nekaj kapljicami limoninega, ali limetinega soka. Mineralne vode so s tega zornega kota povsem drugačne, poleg tega pa vsebujejo tudi velike količine kalcija, magnezija, cinka in drugih hranljivih snovi. Na prvi pogled se tako zdi, da so mineralne vode vsekakor boljše od navadne, vendar pa je treba biti kljub vsemu pazljiv.

Najnevarnejša snov vseh gaziranih pijač (tudi mineralne vode) je natrij, ki je zelo škodljiv za telo. Mineralna voda, ki ima veliko natrija, ni dobra voda. Raje se je izogibajte! Poleg tega natrij povzroča hidracijo in ste po njem še bolj žejni (podobno, kot pri coca-coli, ki bi je lahko popili v neomejenih količinah).

Poleg natrija morate upoštevati še, da naše telo zmore absorbirati zgolj za 2 dcl mineralnih snovi (velja za mineralne vode z najvišjo koncentracijo rudnin). Vse kar je več, se nalaga v telesu. Kalcij na kosteh lahko povzroči zelo boleče kot rezila ostre brazde. Cink lahko poslabša krvno sliko. Najmanj kar je, boste zaradi preveč magnezija morali večkrat na stranišče.

Namesto zaključka lahko zapišemo, da je navadna voda še vedno boljša od mineralne za katero velja, da v zmernih količinah koristi, pretiravanje pa, tako kot pri vsaki stvari, pa ne.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021