Datum: 21.8.2023 14:57:23 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako jesti zdravo in poceni?
Hrana se je v zadnjih 10 letih podražila za 30 %. Je sploh še možno jesti zdravo in poceni? Težko ...
Sveža zelenjava postaja vse dražja, kar postaja velik globalni problem. Toliko bolj, ker se predelana hrana na drugi strani ceni in se na videz zdi, da sta zdrava in poceni hrana nezdružljiva pojma. Pa sta res?

žal postaja sveža hrana vse več ljudem nedosegljiva, z nekaj preprostimi triki pa lahko kljub vsemu prihranite veliko denarja.

Začnite tako, da ne kupujte živil na zalogo. To pomeni dvoje. V trgovino hodite vsak dan in kupite toliko, kot potrebujete. Drug nasvet pa je, da ne kupujte pakirane hrane in hrane v vrečkah. Če pojeste en velik krompir, jih nikar ne kupite 10. Če si za zajtrk v sok stisnete dve oranži, ne kupite cele vreče, pa naj bo še tako mamljiva cena. Upoštevajte, da 30 % hrane vržemo proč. In še: hrana v razsutem stanju, v reinfuzi, je praviloma cenejša.

Dobro je vedeti še, da je pripravljena hrana cenejša. Če tako hrano kupite v trgovini, tvegate, da boste pojedli še veliko nepotrebnih in celo škodljivih sestavin. Če je le mogoče kuhajte take jedi, ki jih lahko jeste več dni. Jedi na žlico, tudi kakšna rižota, zelenjavna juha, zelje, fižol in še kaj bi se našlo lahko brez skrbi jeste več dni.

Za družine pa je pomembno še nekaj: če je le mogoče, jejte skupaj in jejte iste stvari. Če vsak družinski član je po svoje, vas bo to zelo drago stalo.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit




Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021