Datum: 21.8.2021 12:57:23 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako jesti zdravo in poceni?
Hrana se je v zadnjih 10 letih podražila za 30 %. Je sploh še možno jesti zdravo in poceni? Težko ...
Sveža zelenjava postaja vse dražja, kar postaja velik globalni problem. Toliko bolj, ker se predelana hrana na drugi strani ceni in se na videz zdi, da sta zdrava in poceni hrana nezdružljiva pojma. Pa sta res?

žal postaja sveža hrana vse več ljudem nedosegljiva, z nekaj preprostimi triki pa lahko kljub vsemu prihranite veliko denarja.

Začnite tako, da ne kupujte živil na zalogo. To pomeni dvoje. V trgovino hodite vsak dan in kupite toliko, kot potrebujete. Drug nasvet pa je, da ne kupujte pakirane hrane in hrane v vrečkah. Če pojeste en velik krompir, jih nikar ne kupite 10. Če si za zajtrk v sok stisnete dve oranži, ne kupite cele vreče, pa naj bo še tako mamljiva cena. Upoštevajte, da 30 % hrane vržemo proč. In še: hrana v razsutem stanju, v reinfuzi, je praviloma cenejša.

Dobro je vedeti še, da je pripravljena hrana cenejša. Če tako hrano kupite v trgovini, tvegate, da boste pojedli še veliko nepotrebnih in celo škodljivih sestavin. Če je le mogoče kuhajte take jedi, ki jih lahko jeste več dni. Jedi na žlico, tudi kakšna rižota, zelenjavna juha, zelje, fižol in še kaj bi se našlo lahko brez skrbi jeste več dni.

Za družine pa je pomembno še nekaj: če je le mogoče, jejte skupaj in jejte iste stvari. Če vsak družinski član je po svoje, vas bo to zelo drago stalo.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021