Datum: 13.4.2022 17:55:00 - Rubrika: Zdravje, lepota
Hrana, ki jemlje več, kot daje
Ali je mogoče, da obstaja hrana, ki za razgradnjo porabi več energije, kot je daje? Je mogoče in to sploh ni nobena redkost!
Edina stvar, ki je energijsko nevtralna (nima nič kalorij), je voda. Vsa druga živila imajo energijsko vrednost, je pa res, da obstajajo živila, ki dajo manj energije, kot je telo potrebuje za prebavo. To so predvsem živila z veliko vlakninami, z manj kot 4 % ogljikovimi hidrati in z manj kot 5 % maščob. Gre za zelenjavo, jagodičevje, gobe ...

Najbolj znan primer kalorijsko nevtralnega živila je brokoli. 100 gramov brokolija ima 25 kalorij oziroma prav toliko, kot naše telo rabi za prebavo. Na negativni energijski lestvici so še zelena paprika, redkvice, rdeče zelje, kislo grozdje, borovnice in vse vrste gob (obe pečene na žaru, brez dodatkov).


Če se vam je porodila misel, da bi cel dan jedli samo zeleno papriko in hujšali, vam že sedaj povemo, da to ni dobro. Izčrpavanje telesa ne povzroči, da se boste znebili maščobnih celic, pač pa telo išče rezerve tako, da "prilagodi" delovanje jeter, ledvic in drugih notranjih organov, kar je lahko zelo nevarno. Optimalno je, da imamo na jedilniku 10 do 15 % hrane z negativnim izkupičkom energije, vendar teh naj ne bo nikdar več kot 300 do 450 gramov na dan.

Zelo pomembno je tudi, da je hrana enakomerno razporejena čez cel dan, za vsaj minimalno hujšanje pa brez telesne aktivnosti ne bo šlo.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021