Datum: 13.4.2023 15:55:00 - Rubrika: Zdravje, lepota
Hrana, ki jemlje več, kot daje
Ali je mogoče, da obstaja hrana, ki za razgradnjo porabi več energije, kot je daje? Je mogoče in to sploh ni nobena redkost!
Edina stvar, ki je energijsko nevtralna (nima nič kalorij), je voda. Vsa druga živila imajo energijsko vrednost, je pa res, da obstajajo živila, ki dajo manj energije, kot je telo potrebuje za prebavo. To so predvsem živila z veliko vlakninami, z manj kot 4 % ogljikovimi hidrati in z manj kot 5 % maščob. Gre za zelenjavo, jagodičevje, gobe ...

Najbolj znan primer kalorijsko nevtralnega živila je brokoli. 100 gramov brokolija ima 25 kalorij oziroma prav toliko, kot naše telo rabi za prebavo. Na negativni energijski lestvici so še zelena paprika, redkvice, rdeče zelje, kislo grozdje, borovnice in vse vrste gob (obe pečene na žaru, brez dodatkov).


Če se vam je porodila misel, da bi cel dan jedli samo zeleno papriko in hujšali, vam že sedaj povemo, da to ni dobro. Izčrpavanje telesa ne povzroči, da se boste znebili maščobnih celic, pač pa telo išče rezerve tako, da "prilagodi" delovanje jeter, ledvic in drugih notranjih organov, kar je lahko zelo nevarno. Optimalno je, da imamo na jedilniku 10 do 15 % hrane z negativnim izkupičkom energije, vendar teh naj ne bo nikdar več kot 300 do 450 gramov na dan.

Zelo pomembno je tudi, da je hrana enakomerno razporejena čez cel dan, za vsaj minimalno hujšanje pa brez telesne aktivnosti ne bo šlo.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021