Rubrika: Dobro je vedeti
5 prednosti limonade
Limonada je veliko bolj zdrava, kot katerakoli druga pijača. Seveda mora biti naravna in brez sladkorja ...
Ker so gostinci že davno spoznali, da so naravne limonade zelo osvežilne in priljubljene pijače, jih danes najdemo v skoraj vseh lokalih. Stisnjeno polovičko limone in nekaj vode prodajajo tudi 10-krat dražje, kot so realni stroški, zato se mnogi znajdejo in naročijo cenejši čaj z limono in kozarec vode. A bolj kot gostinska iznajdljivost je dobro poznati pozitivne učinke limonade.

1. Limonada krepi sklenino
Sok limone razredčen v ustih uravnava kislino, nevtralizira obloge sladkorja na zobeh in s tem krepi sklenino. Zato vam svetujemo, da vsako jutri popijete kozarec limoninega soka, kar vam bo popravilo tudi zadah iz ust.


2. Limonada in hujšanje
Limonada ima zelo malo kalorij in pomaga pri premagovanju lakote. Po kozarcu limonade ne boste nikdar lačni, pa tudi žejni ne, zato lahko med shujševalno dieto popijete kolikor hočete limonade, ki pa mora biti obvezno naravna in brez sladkorja (ali pa vsaj uporabite stevio - umetnih sladil se v vsakem primeru izogibajte).

Nekateri nutricisti so celo mnenja, da lahko z limonado tudi hujšate in sicer tako, da pred vsakim obrokom popijete pol litra limonade, potem pa v vašem želodcu ne bo ostalo veliko prostora za preostanek. Gost limonin sok namreč skrči želodec in ste zaradi tega manj lačni, pojeste pa tudi manjše porcije.

3. Vitamin C
Danes že vsi vemo, da čaj z limono sploh nima veliko vitamina C, naravna in sveža limonada pa je prava zakladnica. Optimalno je, če je limonada ohlajena na 16 stopinj Celzija. Pri tej temperaturi pride v naše telo največ vitaminov. Pa ne zaradi hladne temperature, pač pa zaradi dejstva, da se vsa hrana, ki potuje skozi naš prebavni trakt segreje (to je pomembno predvsem pri sladoledu) za približno 8 stopinj. Sicer pa, vitamin C krepi imunski sistem, preprečuje prehlad, stimulativno vpliva na lasišče, najpomembnejša stvar pa je, da limonada uravnava delovanje limfnega sistema, kar je dobro vedeti pri zatečenih bezgavkah.


4. Limonada namesto vode
V poletnih mesecih imejte v hladilniku vedno vrč vode v katerega ste stisnili sok limone, ali dveh. Pri limonadi ni treba pretiravati z limoninim sokom, je pa res, da limonada preprečuje dehidracijo, spodbuja delovanje jeter in prebavnega trakta.

5. Limonada za možgane
V limonadi najdemo veliko kalija, ki je eden ključnih elementov za nastanek nevronskih povezav. po popiti limonadi smo zato aktivnejši, naši možgani pa aktivnejši. Še boljši učinek je, če limonado pijete zvečer, kajti možgani so najbolj aktivni takrat, ko spimo. Poleg tega limonada pomirja, pomaga pri premagovanju stresa.

Še nekaj ... Če vam okus limonade ni všeč in, če je tako tudi s kislimi kumaricami, potem je velika verjetnost, da je vaše telo zakisano. V takem primeru se nikar ne silite s pitjem, pač pa raje iz svojega jedilnika črtajte ocvrto hrano, alkohol, kavo, zelenjavne sokove, kalčke, za vedno se odpovejte prehranskim dodatkom z magnezijem in kalcijem ...
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023