Datum: 3.6.2022 19:44:25 - Rubrika: Zdravje, lepota
Kako se poleti znebiti telesnih vonjav
Ponujamo vam 5 nasvetov, da bi poleti manj zaudarjali po znoju. Rešitev namreč ni samo v deodorantih, pač pa tudi v dnevni hrani in higieni ...
1. Britje pod pazduho
Z britjem pod pazduho lahko za polovico zmanjšate vonjave. Če ste depilirane po celem telesu, boste imele občutno manj težav z vonjavami. Je pa res, da ko začnete prakticirati tak način odpravljanja vonjav, boste morali redno skrbeti za britje.

2. Tuširanje
Redno tuširanje v vročih poletnih mesecih vedno pomaga. Edino vprašanje je, kolikokrat na dan ... Zjutraj je obvezno, zvečer priporočljivo, če pa stopite pod tuš še sredi dneva, je optimalno. Pri tem ne gre za temeljita tuširanja, pač pa je dovolj, da se samo sperete s tekočo vodo, ki pa naj bo čim bolj vroča. Če se tuširate z vročo vodo, vam bo potem, ko boste stopili iz kopalnice, prijetno hladno.

Še to ... Nikar ne pretiravajte z brisanjem. Dovolj je, da z debelo frotirasto brisačo zgolj popivnate vlago s kože.

3. Začinjena hrana
Začinjena hrana pospešuje znojenje, zato nikar zjutraj ne jejte pikantne hrane, ker boste imeli težave z znojenjem cel dan. Če boste zvečer jedli začinjeno, vam bo to pomagalo pri spancu in pospešilo prebavo, skok pod vroč tuš pa lahko povsem ustavi znojenje.


4. Bombažna oblačila
Sintetični materiali preprečujejo koži, da bi dihala, uravnavala telesno temperaturo ... Več kot imate sintetike na sebi, bolj se boste potili, če pa gre za sintetiko okuženo s kemikalijami za daljšo obstojnost, boste "dišali" po ceneni smrdljivi kitajski plastiki. Rešitev tega problema je bombaž

Pri oblačilih pa moramo dodati še nekaj: potimo se zato, ker koža s tem hladi telo. Zato, če vam je vroče, ni rešitev, da slečete še zadnjo majico, ker bo na zraku koža hitreje izgubljala vlago in se pregrevala.

5. Deodoranti
Deodorant naj bo brez alkohola in naj bo hipoalergen, kar ne pomeni, da izdelek ne povzroča alergij, ampak da ne povečuje možnosti za pojav alergij. Poleg tega preverite, da deodorant ne pušča barve, proizvodi narejeni na bazi parfuma pa v poletnih vročih mesecih ne pomagajo.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021