Datum: 21.5.2022 20:50:00 - Rubrika: Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Znamo brati signale, ki jih telo najprej pokaže na obrazu, bolezen pa izbruhne kasneje. Če znate brati spodnje signale, lahko prenekatero bolezen celo preprečite ...
1. Težke veke
Če se vam zjutraj poosto dogaja, da težko držite oprte oči, so lahko to simptomi možganskega raka, tudi pljučnega raka. Spremljevalni simptomi so še bolečine v ramenih in mravljinčenje v rokah. Seveda pa težke veke tudi pomenijo, da potrebujete več spanca in ni nobene bolezni za tem.

2. Krvave oči
Krvave oči imajo običajno tisti, ki imajo visok krvni pritisk, ali so alergični na senen nahod. Redkeje je lahko to tudi znak vnetja šarenice, ali pa začetek artritisa. Seveda pa v spomladanskih mesecih dobijo rdeče oči tudi vsi tisti, ki so alergični na cvetni prah.

3. Trepetanje očesa
Miokrimija, ali mišični krči se večinoma pojavijo na spodnjih vekah, pomeni pa pomanjkanje vitamina B. Takšni krči pa ne napadajo samo vek, pač pa se lahko polastijo tudi notranjih organov. Zdravilo za to je vitamin B.


4. Pordelost kože
Nenadna rdečica, celo popokane žilice na obrazu kažejo na težave s srcem, menopavzo, upad imunskega sistema. Če k temu dodamo še bolečine v sklepih in kronično utrujenost, ali pa več izpuščajev na licu, je to zaradi pomanjkanja kisika v krvi.

5. Srbenje
Če vas pogosto srbi po obrazu, potem je lahko več razlogov. Najpogostejša je alergija na antibiotike, ali kakšna druga zdravila, lahko pa se za tem skriva bronhitis, astma, zlatenica ...
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021