Datum: 28.8.2021 10:55:00 - Rubrika: Dobro je vedeti
7 trikov, kako si olajšati čiščenje stanovanja
Mnogi imajo sobotni dopoldan rezerviran za čiščenje stanovanja in mnogim to opravilo sploh ne diši. Objavljamo nekaj nasvetov, kako si olajšati delo ...
1. Pajčevina na stropu
Če z metlo, ali krpo opletate po stropu, ne boste odpravili pajčevine. Razpihali jo boste, tankih mrežic na katere se čez teden nabira prah pa še videli ne boste. kaj torej storiti? najbolj učinkovito sredstvo za odstranjevanje pajčevine je balon. Napihnite ga, obrišite s suho krpo, da se naelektri, in potegnite z njim po predelih z največ pajčevine. Zaradi statične elektrike se bodo nanj prijele tudi najbolj skrite in nevidne pajčevine.

2. Prah na svežem cvetju
Imate lep šopek cvetja, a se je na njem nabralo veliko prahu? vzemite papirnato vrečko, vanj pa dajte nekaj žlic soli. V vrečko poveznite cvetove, dobro pretresite in cvetlice bodo kot nove. No, saj prahu ne bodo več imele.


3. Kako očistiti mikrovalovno pečico?
Če se vam v mikrovalovki kaj polije, so ostali veliki mastni madeži, kako se jih znebiti? Umazano mesto pokrijte s papirnatimi brisačami, mikrovalovko nastavite na največjo jakost in jo vklopite za 10 sekund. Brisače bodo vpile vlago, umazanije pa ne bo več.

4. Rja na kromirani posodi
Tudi cocacola je lahko čistilo in to zelo dobro. predel, kjer kromirana posoda rjavi, polijte s cocacolo, nato pa ga spolirajte z aluminijasto folijo in sicer z njeno sijajnejšo stranjo. presenečeni boste nad učinkom.


5. Kako očistiti vazo
Cvetlične vaze na notranji strani pogosto izgubijo svoj sijaj, kar je pač cena stoječe vode. Da bi se znebili nabranega kamna in vazi povrnili lesk, vanjo nalijte vodo, dodajte žličko sode bikarbone in enako količino vinskega kisa. Počakajte pol ure, vmes pa nekajkrat dobro premešajte. Vaza bo spet videti, kot nova.

6. Umazana oba za pranje posode
Jasno je, da se na gobi, ki jo uporabljate za pranje posode, nabere kup bakterij, ko pa z njo drgnete posodo polne organskih ostankov. Pravzaprav je goba za pranje eno največjih legel bakterij na naših stanovanjih, pa je že zaradi tega dobro, da jo pogosto menjate, ali pa jo dezinficirate. Kako? Preprosto! Zmočite jo, iz nje izžemite vlago (ni treba popolnoma) in jo za minuto dajte v mikrovalovno pečico. Voda bo izparela, bakterije pa se bodo dobesedno skuhale. Bolj učinkovite dezinfikacije ne boste dosegli z ničemer drugim.


7. čiščenje štedilnika
Na umazano mesto štedilnika potresite nekaj soli, dodajte nekaj kapljic limoninega soka, počakajte minuto, nato pa pobrišite s krpo. Mastni madeži bodo izginili z neverjetno lahkoto.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021