Datum: 16.7.2023 10:35:54 - Rubrika: Zdravje, lepota
5 živil za boljše razpoloženje
Niso vedno drugi krivi, če imate pokvarjen dan. Lahko da vam manjka kakšna sestavina, pa tega (še) ne veste ...
Objavljamo 5 nasvetov, kako s hrano izboljšati razpoloženje. Včasih se počutimo slabo, pa mislimo, da je to zaradi službe, ali vas je kdo razjezil na cesti, v trgovini, morda ste imeli naporen dan z urejanjem raznih dokumentov ... Nič od tega niso krivi drugi, le v vaši prehrani manjkajo določene sestavine. Preverite katere in se naučite s hrano narediti vsak dan sončen in vesel. To bo ugodno vplivalo tudi na druge v vaši okolici.

Mimogrede: ali ste vedeli, da se v petih letih navzamete 50 % lastnosti petih ljudi s katerimi se največ družite? Vsi mi smo malo posebni, malo pa odsev družbe.

1. Kvinoja in kokice proti razdražljivosti
Če se vam zdi, da vam gre vse narobe, da vas vse moti, da ste teči še sami sebi, si privoščite kokice, ali kvinojo. Obe živili vsebujeta veliko mero harmoničnih ogljiko-hidratov (to so ogljikovi hidrati z zapleteno kemično sestavo) ter hormona serotonina. Čeprav gre za ogljikove hidrate, pa kokice odlično blažijo lakoto.


2. Losos in jajca za boljšo voljo
Omega-3 maščobne kisline delujejo kot antidepresivi in izboljšujejo razpoloženje. Če ste torej slabe bolje, si specite jajca z lososom, če pa dodate še chia semena, bo uspeh popoln. Če boste pečena jajca kombinirali z alkoholom, bo učinek ravno nasproten. Alkohol namreč povečuje žalost in brezvoljnost, zato se ga je dobro izogibati.

3. Banane so proti nespečnosti
Če vas boli glava, se vam zdi, da ste preveč utrujeni, da bi lahko zaspali, imate občutek, kot da vas je traktor povozil? Pol ure pred spanjem pojejte banano in morda bo bolje. Banane namreč vsebujejo veliko spalnega hormona melatonina, ki hkrati tudi uravnava notranji ritem telesa. Banane so primerne še posebej za ženske v meni.

4. Piščančje, goveje in puranje meso proti brezvoljnosti
Če ste brezvoljni, vam gotovo manjka vitamina B12. Če pred panjem pojeste nekaj koščkov mesa, boste lepše in lažje spali, naslednje jutro pa se boste zbudili spočiti in polni energije. Če boste svojo brezvoljnost želeli z mesom potešiti čez dan, ta nasvet ne deluje.


5. Kel in špinača proti aknam in mozoljem
Nekateri dobijo mozolje po čokoladi, krožnik špinače pa ima nasproten učinek. Špinača in kel imata veliko vitamina A, ki vlaži kožo, blokira slabe učinke UV sevanja in preprečuje nastanek aken. Pomaga tako starejšim, kot tudi mladim v puberteti.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021