Datum: 14.6.2022 20:50:00 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 nasveti, kako vodi izboljšati okus
Kupljene vode z okusom so daleč od tega, da bi bile zdrave, zato si svojo vodo z okusom naredite kar sami doma. Naj bo to čez poletje vaša glavna pijača!
Hujšanje z vodo je težko prav zaradi pomanjkanja okusa. A pri tem bodite pazljivi, da vodi ne dodate kalorij. Samo okus šteje.

Cimet
Vodi dodajte nekaj palčk cimeta in jo počasi kuhajte približno 10 minut. Pazite, da voda ne zavre. Dobljeno tekočino ohladite in jo uporabite kot sirup. Po želji jo lahko razredčite z nekaj kockami sladkorja. Napitek je čudovit, dišeč in še holesterol zmanjšuje.


Sadne lupine
Ste kdaj pomislili, da bi iz lupin jabolk lahko naredili prav dober in okusen napitek? Tudi lupine kivija, oranž, limon, še posebej breskev so lahko izredno bogat vir okusov. Namesto, da te lupine odvržete, jih uporabite. Taki sadni napitki imajo malo kalorij, nekaj sladkorja pa se vseeno najde.

Zelišča
Natrgajte nekaj listov bazilike, ali mete in jih namočite v vodo. Če dodate nekaj kapljic alkohola, bo okus še močnejši, a ne pretiravajte. Zgolj par kapljic, da namočite zelišča. Vse skupaj postavite v hladen prostor in počakajte vsaj eno noč. Ko listi potonejo, je pijača pripravljena.


Za konec pa še nasvet: kocke ledu bodo imele boljši okus, če vanje daste nekaj zrnc kave, ali pa pečk granatnega jabolka.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021