Datum: 13.4.2022 20:51:29 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zaradi nespečnosti smo bolj bolni
Ali ste vedeli, da če vas daje nespečnost, je 4-krat več možnosti, da se spotaknete, ali padete in si zlomite kost? Pri starejših in otrocih ima lahko to trajnejše posledice
Vas daje nespečnost in si pomagate z zdravili za trdnejši spanec? Tudi, če ni tako hudo in imate samo nemiren spanec, se vaš imunski sistem in refleksi tako spremenijo, da je to lahko nevarno. Seveda tablete niso edina možna rešitev, zato vam predstavljamo nekaj receptov za boljši spanec.

Kivi
Če uro pred spanjem pojeste kivi, boste spali za 13 % dlje, za tretjino manj pa se boste zbujali sredi noči. Pazite le, da je kivi dovolj zrel. Nezrelih trdih kivijev se raje izogibajte.

Morske alge
Kitajci že tisočletja pred spancem pojedo nekaj zelenjave zavite v morske alge (lahko tudi suši). Mnogi znanstveniki celo verjamejo, da so morske alge najboljša večerja. Na univerzi v Oxfordu, kjer so preverjali to starodavno kitajsko modrost, so med drugim ugotovili, da so alge izjemno pomemben vir maščob omega 3.


Češnjev sok
Na raziskovalni polikliniki Pennington Biomedical Research v ZDA so analizirali vpliv melatonina in triptofana na naše zdravje. Največ obeh snovi najdemo v češnjevem soku, pa so zato sodelujočim v raziskavi naročili, da naj zjutraj takoj, ko se zbudijo, in zvečer pred spanjem popijejo kozarec češnjevega soka. Rezultat raziskave je bil presenetljiv, ker se je dolžina spanca pri vseh povečala in sicer za natanko 90 minut.
Bis
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021