Datum: 20.5.2022 14:53:27 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako nezdravo hrano narediti zdravo
Zadnje analize iz univerze Granda v Španiji so pokazale, da ima vsa zelenjava sledi vsaj enega pesticida
Sedaj je tudi uradno. V Evropi ni več konvencionalno pridelane hrane, v kateri ne bi našli sledi vsaj enega pesticida. žal je tudi vse več ekološko pridelane hrane okužene s pesticidi, čeprav občutno manj. Očitno so zrak, voda in zemlja že sami po sebi onesnaženi.

In vendar, kako se znebiti dobršnje mere škodljivih snovi?

Pri vseh vrstah hrane, spodaj opisane metode ni možno uporabiti, zato priporočamo, da vso zelenjavo in sadje temeljito operete.

Kis
V steklenico z razpršilcem natočite bel kis in vso sadje in zelenjavo temeljito poškropite. Počakajte 10 minut in potem dobro sperite. S tem boste količino pesticidov zmanjšali tudi za tri četrtine. Kis namreč uničuje bakterije in je zato dober tudi za razkuževanje rok.

Morska sol
V veliko posodo dodajte za vsak liter vode pet žlic morske soli in sok limone. Hrano potopite v to raztopino, pustite 15 minut, sperite in pojejte. Ta metoda je priporočljiva zlasti za sadje z lupino (pomaranče, mandarine, banane ...). Če pustite agrume plavati v te mešanici pol ure, se lupina tako prečisti, da je primerna celo za uživanje. Znano je namreč, da vsebuje pomarančna lupina izredno veliko antioksidantov, ki so pomembni pri vseh vrstah rakavih obolenj.

Sodavica
Zmešajte sodo bikarbono, ekstrakt grenivke in skodelico kisa. Sadje in zelenjavo poškropimo s to raztopino in pustite eno uro. Pred uporabo temeljito sperite. Dobra stran te metode je, da se hrana ne navzame okusa soli in kisa.
Erika Volk
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021